
У приміщенні відділу освіти Білопільської ОТГ 3 березня 2021 року відбулась семінар-нарада на тему: «Вимоги щодо харчування в освітніх навчальних закладах» в якій взяли участь начальник Білопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, фахівці відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, начальники відділів освіти Білопільської, Ворожбянської, Миколаївської, Річківської ОТГ працівники, що відповідальні за організацію харчування в освітніх і навчальних закладах та постачальники харчових продуктів.
Метою семінар-наради було підвищення рівня знань в сфері організації харчування, розуміння важливості дотримання законодавства та єдиної політики щодо необхідності забезпечення належної організації харчування в закладах освіти. Під час заходу розглядалися питання, які стосувалися нового санітарного регламенту для закладів середньої освіти, методичні настанови щодо розроблення, запровадження і використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках для закладів освіти, впровадження Системи управління безпекою харчової продукції (Hazard Analysis and Critical Control Points – ХАССП), гігієнічні вимоги до харчоблоків закладів загальної середньої освіти, методологія щодо особливостей здійснення закупівель в сфері організації харчування в закладах освіти.
Наприкінці семінару доповідачі надали відповіді на численні запитання учасників.