
У Липоводолинському районі працівники відділу з безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини та відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Липоводолинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області тісно співпрацюють у площині епідемічного благополуччя населення.
Так у зв’язку з повідомленням про випадок зараження ботулізмом мешканця Сумщини посилено проведення роз’яснювальної роботи з операторами ринку, які здійснюють обіг в’яленої риби щодо небезпеки вживання непатраної риби. З власниками торгових закладів та продавцями проводяться бесіди, надаються пам’ятки для населення щодо профілактики ботулізму. Про захворювання на ботулізм та його профілактику дано інтерв’ю в районну газету «Наш край», надані матеріали до Липоводолинської та Синівської ОТГ для розміщення на сайтах.
Разом з цим моніторингово відвідуються продовольчі магазини. Проводиться огляд дотримання санітарно-епідемічних вимог щодо запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, а саме: дотримання соціальної дистанції, використання засобів індивідуального захисту, наявність антисептичних засобів для персоналу та відвідувачів, дотримання режиму проведення дезінфекції. Надаються консультації як власникам магазинів, продавцям так і відвідувачам.