
«Ми є те, що ми їмо». Цей давній вислів спонукає нас харчуватися свіжими та якісними продуктами. На думку спеціалістів головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, при виборі та поводженні з продуктами харчування необхідно дотримуватись правил, які розроблені Всесвітньою організацією охорони здоров’я.
Ці правила прості. Їх всього 10, але їх дотримання допоможе вберегтися від захворювань та уникнути зайвих неприємностей, адже в їх основі лежать численні дослідження та досвід багатьох країн.
1. Купуйте та вживайте їжу, яка не шкідлива для здоров’я. Якщо ми купуємо їжу, вона не повинна бути забруднена або значно змінена. Купуючи їжу, слід звернути увагу на упаковку та деталі на них, зокрема термін зберігання та умови зберігання. Не купуйте не марковану продукцію. Зберігайте їжу тільки при зазначених на них температурах. Не вживайте продукти з минувшим терміном придатності.
Детальніше читайте за посиланням.