
Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області спільно з фахівцями Сумської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби проведено онлайн-семінар для спеціалістів переробних підприємств, підприємств експортерів, уповноважених осіб, начальників державних лікарень ветеринарної медицини, державних ветеринарних інспекторів та державних інспекторів на тему: ««Відбір молока та молочної продукції відповідно вимог Європейського законодавства».
Під час семінару було розглянуто наступні питання:
- відбір зразків молока та молочних продуктів згідно з вимогами українського та європейського законодавства; -
- методи, що використовуються для підрахунку соматичних клітин, визначення кількості бактерій посівом та залишків антибіотиків;
- забезпечення виконання вимог наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 118 від 12.03.2019 «Про затвердження вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів», організація за виробничим контролем в господарствах сировинної зони у зв’язку з вимогами чинних нормативних документів Українського законодавства, законодавства ЄС, КНР та ЄАЕС, документальне оформлення відборів зразків при здійсненні планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) та інші.