
З метою підвищення поінформованості операторів ринку, які здійснюють свою діяльність у сфері надання послуг з харчування дітей у закладах освіти, щодо маркування харчових продуктів та поінформованості споживачів управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області 26.01.2022 – 27.01.2022 року було проведено онлайн-семінар на тему: «Програма-передумова системи НАССР щодо маркування харчових продуктів та поінформованості споживачів. Шляхи реалізації вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» в закладах громадського харчування шкіл та шкільних закладів».
Онлайн-семінар проведено з представниками навчальних закладів, територіальних громад, працівниками управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області. У даному заході взяло участь 1232 особи.
Під час семінару було розглянуто закони України: «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин» та наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».
Також було розглянуто формування специфікації (вимоги) до сировини (в т.ч. підготовка тендерної документації), підписання договору, текст договору, контроль за постачальниками (вхідний контроль сировини), надання інформації передбаченої законодавством про харчовий продукт (страви), які виробляються в їдальні (на харчоблоці), надання інформації про поживну цінність ін.
Наприкінці семінару присутніми було задано ряд питань, на які вони отримали вичерпні відповіді.