
На виконання «Регіонального плану заходів, щодо створення належних умов для організації безпечного харчування в закладах освіти Сумської області» спеціалістом Путивльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області 18.02.2021 року проведено навчання для осіб відповідальних за організацію харчування в закладах освіти та операторів ринку, що постачають харчові продукти до закладів освіти Путивльщини.
В ході навчання детально обговорено наступні питання:
- здійснення процедур контролю транспортного засобу постачальника, представниками освітнього закладу;
- здійснення процедур прийому харчових продуктів у відповідності до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів та вимог щодо маркування харчових продуктів.
Також увагу присутніх зосередили на правилах заповнення товарно-транспортної накладної у відповідності до вимог Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, що затверджені наказом Міністерства транспорту України від 14.10.97 № 363.
Присутнім представникам освітніх закладів окремо доведено необхідність впровадження процедур оцінювання постачальників, розробки та погодження з постачальниками вимог до харчових продуктів як одних з критеріїв ефективного впровадження постійно діючих процедур заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти.