
За ініціативи Буринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби відбулося засідання «круглого столу» з приватними підприємцями, котрі здійснюють обіг харчових продуктів на території району на тему: «Актуальні питання при проведенні планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю). Недопустимість обігу фальсифікованих харчових продуктів. Новини в харчовому законодавстві».
Під час заходу було акцентовано увагу присутніх на недопущення реалізації фальсифікованих харчових продуктів (традиційних молочних продуктів, кави, червоної ікри, та ін.). При отриманні продуктів харчування особливу увагу звертати на належне маркування ст. 10 ЗУ «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», супровідну документацію. Наголошено, що згідно діючого законодавства за обіг фальсифікованих харчових продуктів передбачена адміністративна відповідальність (у розмірі трьох мінімальних заробітних плат).
В рамках «круглого столу» з підприємцям району обговорено наступні питання: відповідальність за невпровадження системи НАССР, підстави для проведення планових і позапланових заходів контролю та термін проведення цих заходів, відповідальність у випадку виявлення порушень, чи законна відеофіксація заходів державного контролю, порядок планового або позапланового відбору зразків продукції на дослідження під час здійснення перевірок (порядок оскарження результатів досліджень), підстави для недопущення посадових осіб органів держнагляду до проведення перевірок, чи можливо не допустити посадових осіб до перевірки, яка за це передбачена адміністративна відповідальність.