
За ініціативи начальника Краснопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області було проведено семінар-нараду з фізичними особами підприємцями, що здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів (кафетерії, піцерії, бари, магазини). Присутнім було доведено про зміни у законодавстві України щодо поводження з харчовими продуктами, а саме Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», накази Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин» та «Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР».
Семінар-нарада проходила у форматі живого спілкування, де приділялась особлива увага питанням впровадження системи НАССР на об’єктах та відповідальності за порушення законодавства про харчові продукти.