
Спеціалісти Кролевецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області взяли участь у засіданні колегії освітян Кролевецької районної державної адміністрації та Кролевецького ОТГ під час якого обговорили питання створення належних умов для забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти.
Під час заходу спеціалісти Кролевецького районного управління зосередили увагу присутніх на гігієнічних вимогах при організації харчування дітей у дитячих колективах, неухильному дотриманні вимог нормативно-правових документів щодо організації харчування у закладах освіти, необхідності посилення контролю за створенням належних умов харчування дітей та проведенні лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів, харчових продуктів від постачальників та операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти. Наголошено що при складанні тендерної документації для закупівлі харчових продуктів та надання послуг з харчування дітей необхідна обов’язкова наявність експлуатаційного дозволу або державна реєстрація потужності виробництва та/або обігу харчових продуктів у постачальників.
Особливу увагу приділили запровадженню у закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та їх виконання, проведенню навчання персоналу, який задіяний в організації харчування у закладах освіти з метою запобігання спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь дітей.