
З метою запобігання обігу фальсифікованих продуктів спеціалістами Лебединського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області 20.01.2020 проведений семінар з фізичними особами підприємцями, які займаються виробництвом хліба, хлібобулочних виробів та кондитерських виробів, реалізацією харчових продуктів на ПО «Лебединський ринок», реалізацією харчових продуктів у магазинах міста та з представниками закладів громадського харчування. Усього кількість учасників, які були присутні на семінарі – 51 чоловік.
Під час заходу начальник Лебединського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області довів до відома присутніх, що першим і важливим етапом для реалізації безпечних харчових продуктів є дотримання вимог Закону України «Вимоги до операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності» для отримання інформації про тих операторів ринку, які постачають харчовий продукт («крок назад») та про тих, яким вони постачають харчовий продукт («крок вперед»).
У ході семінару ще раз було наголошено, що здійснювати реалізацію харчових продуктів можуть лише ті фізичні особи підприємці, які зареєстровані як оператори ринку, а виробники харчової продукції тваринного походження мають експлуатаційні дозвіл. Важливу увагу приділено гігієнічним вимогам до потужностей, які здійснюють виробництво харчових продуктів та гігієнічним вимогам до рухомих та тимчасових потужностей, які здійснюють реалізацію харчових продуктів.
В ході запитань та відповідей директором Лебединської МДЛД в Сумській області та завідуючою лабораторії санітарно-ветеринарної експертизи на ПО «Лебединський ринок» була закцетована увага присутніх на вимоги наказу № 185 «Правила роздрібної торгівлі продовольчими товарами».