
У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області було проведено семінар-навчання із виробниками кормів, кормових добавок та преміксів та начальниками міськрайонних, районних, міського та міжрайонного управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на теми: «Зміни у законодавстві України стосовно безпечності та гігієни кормів», «Корми, як можливе джерело розповсюдження збудника грипу птиці».
У ході навчання фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини висвітлили ряд актуальних питань щодо профілактики грипу птиці, адже корми – це можливе джерело розповсюдження даного збудника.
Також під час заходу обговорили зміни у законодавстві щодо порядку проведення реєстрації та отримання експлуатаційних дозволів операторами ринку, які здійснюють діяльність з виготовлення кормів, кормових добавок та преміксів; особливостей видачі супровідних документів на корми, кормові добавки та премікси; особливості здійснення державного нагляду (контролю) на потужностях з виготовлення кормів, кормових добавок та преміксів та ін.
Наприкінці навчання доповідачами було надано фахові консультації операторам ринку, які здійснюють виробництво кормів, кормових добавок та преміксів на території Сумської області.