
Фахівцями Великописарівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на впровадження нових підходів до організації харчування школярів та на виконання розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 30.12.2020року №674 –ОД « Про затвердження Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у Великописарівському районі на 2021-2025роки». 03.02.2021року було проведено нараду для керівників, медпрацівників, працівників харчоблоків Великописарівської та Кириківської ОТГ.
Перш за все було розглянуто питання про раціональне харчування дітей – це один із важливих чинників формування здоров’я дитини . Але харчування має бути насамперед якісним та безпечним. Безумовним повинно бути дотримання законодавства щодо безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієничних та протиепідемічних норм і правил, запровадження контролю за якістю продуктів, забезпечення належної матеріально-технічної бази, впровадження системи НАССР на харчоблоках дитячих закладів.
Також на семінарі були розглянуті питання санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти з дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».