
У приміщенні Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві за адресою: вул. Волинська, 12, з 26.09.2019 по 27.09.2019 року відбулася заключна фаза навчання: практичний семінар та фінальне тестування слухачів дистанційного навчання в електронній системі «Moodlе».
Державні інспектори, офіційні лікарі п'ятьох областей, в тому числі і фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області дистанційно пройшли навчальний курс на тему: «Оцінка відповідності потужностей із забою птиці і виробництва м'яса птиці вимогам Королівства Саудівської Аравії та сертифікація продукції» з 18 вересня 2019 року по 25 вересня 2019 року.
У перший день на практичному семінарі були опрацьовані зауваження надані інспекторами Королівства Саудівської Аравії та рекомендації щодо практичного застосування цих вимог при здійсненні експорту м’яса птиці до Саудівської Аравії та надані детальні роз’яснення щодо сертифікації продуктів для експорту до КСА.
Також було розглянуто особливості технології забою халяльних тварин при умертвінні - це максимальне знекровлення тварини або птиці. Тому для забою застосовують тільки такі види умертвіння, при якому відбувається мимовільне витікання крові. Найпоширенішим і традиційним способом є перерізання шийної артерії. Оглушення птиці для КСА заборонено і не може бути використано.
Ознайомлення та вивчення наведеного матеріалу допоможе фахівцям краще зрозуміти загальнообов'язкові правила та вимоги, яких дотримуються всі мусульмани світу. Процес приготування м'яса відбувається в природно чистих санітарних умовах несе смислову позитивну енергетику, так як при забої, обробленні туші не повинно бути негативних думок. Чисте фізично і духовно м'ясо приносить тільки користь.
Впродовж другого дня відбулося фінальне тестування слухачів, які пройшли дистанційного навчання в електронній системі «Moodlе».