Новини

18 Липень 12:39
Навчання для спеціалістів, які забезпечують здійснення державного контролю на бійнях, потужностях з розбирання та обвалювання м’яса
Навчання для спеціалістів, які забезпечують здійснення державного контролю на бійнях, потужностях з розбирання та обвалювання м’яса

На виконання рішення колегії Держпродспоживслужби України «Про підсумки роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за I квартал 2018 року та завдання на II квартал 2018 року, з метою виконання Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», наказу Міністерства аграрної політики 16.03.2108 № 141 «Про затвердження Порядку надання статусу офіційного ветеринарного лікаря, уповноваженого ветеринара, працівника бійні, уповноваженого на виконання обов’язків помічника державного ветеринарного інспектора, та здійснення їх діяльності», фахівцями управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії у приміщенні Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області 27 червня 2018 року проведено навчання для спеціалістів які забезпечують здійснення державного контролю на бійнях, потужностях з розбирання та обвалювання м’яса.

У ході навчання були висвітлені питання: дотримання вимог Законів України «Про ветеринарну медицину», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», вимог наказу Мінагрополітики України від 16.03.2108 № 141 «Про затвердження Порядку надання статусу офіційного ветеринарного лікаря, уповноваженого ветеринара, працівника бійні, уповноваженого на виконання обов’язків помічника державного ветеринарного інспектора, та здійснення їх діяльності», впровадження та аудит системи НАССР, контроль за дотриманням програм виробничого контролю, ветеринарно-санітарні вимоги до переробного підприємства, ведення журналів

З присутніми фахівцями на навчанні, були проведені практичні навчання з заповненням описових чек-листів офіційного контролю, зауважень та пропозицій щодо відповідності законодавству, які впроваджуються на підприємствах для контролю офіційними ветеринарними лікарями та державними ветеринарними інспекторами, які здійснюють окремі заходи державного контролю на бійнях, м’ясопереробних підприємствах.

Навчання пройшло у вигляді жвавих обговорень нагальних проблем. Присутніми було задано ряд питань, на які вони отримали вичерпні відповіді, наприкінці навчання проведено оцінку знань.

Поділитися:
Записатись на прийом
Подати скаргу