
04 лютого 2020 року на базі Шосткинського районного управління освіти (м. Шостка, вул. Бульвар Свободи) відбувся семінар-навчання «Практичні аспекти впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), організованим Шосткинським районним управлінням освіти та Шосткинським міськрайонним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області.
Учасниками заходу стали керівники шкіл району та спеціалісти управління освіти. Спеціалісти Шоткинського міськрайонного управління нагадали слухачам про основні вимоги щодо розробки та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та надали рекомендації працівникам управлінь (відділів) освіти, які беруть участь у відкритих тендерних торгах з організації харчування дітей у закладах освіти, щодо виставлення додаткових вимог для учасників, що мають бажання надавати послуги з організації харчування та/або із закупівлі і постачання сировини та харчових продуктів.
Також, учасників було проінформовано про необхідність дотримання вимог харчового законодавства при організації харчування в дитячих колективах, створення належних умов для харчування, проведення лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів та харчових продуктів, а також посилення контролю за постачальниками харчових продуктів та операторами ринку, які надають послуги з харчування в закладах освіти.
Учасники семінару-навчання отримали відповіді на всі питання, які задавались у період проведення семінару.