
Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області повідомляє, що 18.02.2021 року на інформаційно-аналітичному порталі АПК України (agro.me.gov.ua) було опубліковано Методичні настанови та рекомендації.
Як нами повідомлялося раніше набрав чинності Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17 листопада 2020 № 2347 «Про затвердження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти» та на даний час до цього наказу внесені зміни та набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 01 грудня 2020 № 2489 «Про внесення змін до Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти» (розташований на сайті agro.me.gov.ua за посиланням).
Зазначені методичні настанови роз’яснюють вимоги законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у частині розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
На даний час також опубліковано «РЕКОМЕНДОВАНИЙ ПЕРЕЛІК питань для проведення операторами ринку самостійної перевірки впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР у школах та дошкільних навчальних закладах». Ознайомитися з цим переліком можна за посиланням.