
27.01.2020 року в.о. начальника Путивльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на базі Путивльської районної державної лікарні ветеринарної медицини проведено зустріч з суб'єктами господарювання що провадять свою діяльність в галузі виробництва, обігу харчових продуктів.
Зустріч пройшла у форматі діалогу, в ході якої було обговорено перелік питань при проведенні перевірок стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та при проведенні аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР .
Одне з питань на якому було акцентовано увагу присутніх – забезпечення системи простежуваності, яка дає змогу вчасно запобігти виробництву небезпечного продукту, зупинити таке виробництво або, у разі виявлення загрози вже після випуску продукту на ринок, зупинити його продаж, повідомити споживачів і відкликати небезпечний харчовий продукт з найменшими затратами для виробника. ( Стаття 22 ЗУ № 771).
Отже, запровадження системи простежуваності є одною з головних умов успішної інтеграції українського харчового бізнесу в дедалі складнішу світову харчову систему.