
21 січня 2020 року в Конотопській міській раді на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів» Конотопським міськрайонний управлінням Головного управління Держпродспоживслужби проведено нараду з операторами ринку, які здійснюють обіг готових харчових продуктів, в тому числі з керівниками закладів громадського харчування освітніх установ, закладів громадського харчування ресторанного типу, закладів торгівлі.
До відома присутніх доведені результати моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проекту «СТОП ФАЛЬСИФІКАТ». Роз’яснено про недопустимість обігу фальсифікованих харчових продуктів, способи виявлення таких продуктів та які заходи необхідно вживати у разі виявлення харчових продуктів, які становлять загрозу для життя та/або здоров’я людини.
Важливу увагу приділено гігієнічним вимогам до потужностей, які здійснюють виробництво харчових продуктів та гігієнічним вимогам до рухомих та тимчасових потужностей, які здійснюють реалізацію харчових продуктів.
На семінарі наголошено вимоги Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11.07.2003 № 185 «Про затвердження правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами».
Під час наради були надані вичерпні відповіді на поставлені питання.