
У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Сумській області відбувся семінар-навчання для завідуючих державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області та спеціалістів Сумської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, працівників лабораторій які здійснюють ВСЕ та контроль на ринках Сумської області на тему: «Нові підходи пов'язані зі змінами у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю».
Під час заходу були розглянуті наступні теми: у чому полягає специфіка вхідного контролю при надходженні м'яса та м'ясних продуктів, у чому полягає вхідний контроль при надходженні для реалізації на ринок риби та рибних продуктів, повноваження завідуючих лабораторій у зв'язку з набранням чинності Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», на що необхідно звертати увагу при проведенні ветеринарно-санітарного огляду овочів та фруктів та ін.
Наприкінці семінар-навчання проведено оцінку знань.