
Ямпільським відділом безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шосткинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на базі Середино-Будського опорного закладу загальної середньої освіти №1 23 вересня був проведений семінар на тему розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.
На захід були запрошені керівники, працівники харчоблоків, медичні працівники закладів освіти та представники адміністрації Середино-Будської ОТГ.
Під час семінару обговорювались питання постачання харчових продуктів (вхідний контроль постачальників харчових продуктів, дотримання ними умов транспортування та температурних режимів) та поводження з харчовими відходами.
Особливу увагу присутніх звернули на контроль здоров’я та гігієни персоналу, необхідності проведення медичних оглядів, відповідно до вимог законодавства, наявність спецодягу та взуття, процедуру допуску працівників харчоблоку до роботи та правила поведінки на харчоблоках.
Також обговорювалися питання поінформованості учасників освітнього процесу щодо складу страв згідно Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
В кінці зустрічі запрошені отримали відповіді на питання, які виникли під час семінару.