
Спеціалістами Сумського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області 20.01.2020 року в приміщенні Миколаївської сільської ради була проведена нарада з представниками закладів громадського харчування освітніх установ та представниками закладів торгівлі щодо недопустимості обігу фальсифікованих харчових продуктів, способів виявлення таких продуктів та вжиття заходів у разі виявлення на потужностях таких продуктів.
Особлива увага під час заходу була приділена фальсифікату «масла вершкового» – продукту, який найбільш підробляють в Україні. Замінники масла – пальмова олія та інші жири, дешевше вершків у кілька разів, а це значить, що підроблена пачка масла – суцільний прибуток. Акцентована увага присутніх на тому, що законодавством України, додавати будь-які жири, крім молочного до вершкового масла заборонено. Якщо продукт випускається з іншими жирами, то це вже не «масло вершкове», а спред або маргарин, залежно від їх кількості. Правдива інформація про склад продукту – одна з ключових вимог законодавства про маркування.