Новини

31 Травень 14:50
ВИМОГИ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
ВИМОГИ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області інформує, що відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) суб’єкт господарювання повинен дотримуватися вимог до реалізації харчових продуктів.

При здійсненні обігу об’єктів санітарних заходів оператору ринку необхідно пам’ятати, що згідно Закону забороняється:

1) обіг харчових продуктів на потужностях, що не відповідають вимогам санітарних заходів;

2) продаж харчових продуктів власного домашнього виробництва не на агропродовольчих ринках;

3) обіг неперероблених туш парнокопитних та/або однокопитних тварин, на яких безпосередньо або на упаковці відсутня позначка придатності;

4) обіг харчових продуктів, вироблених на потужностях, щодо яких не отримано експлуатаційного дозволу, або дія якого тимчасово припинена;

5) обіг харчових продуктів, вироблених на потужностях, повідомлення про реєстрацію яких не було зроблено оператором ринку;

6) обіг харчових продуктів, які містять генетично модифіковані організми або отримані з їх використанням, до проведення їх державної реєстрації;

7) обіг неперероблених харчових продуктів із свинини для споживання людиною без відповідних ветеринарних документів у разі підтвердження спалаху хвороб, що є небезпечними для здоров’я людей або тварин, за рішенням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Також забороняється обіг об’єктів санітарних заходів, якщо ці об’єкти: небезпечні, непридатні до споживання, неправильно марковані, незареєстровані відповідно до вимог цього Закону, ввезені (переслані) на територію України контрабандно.

Більш детально можна ознайомитися з вимогами до обігу об’єктів санітарних заходів за посиланням: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80/page3

Поділитися:
Записатись на прийом
Подати скаргу