
Одним із найпроблемніших питань для мешканців не тільки Сумщини, але й всієї України є те, що на продуктах харчування вказують або недостатньо інформації або дуже дрібним шрифтом. Тому з 6 серпня в Україні набув чинності Закон про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів, який приводить українське законодавство у відповідність до положень численних регламентів та директив Євросоюзу у цій сфері, а також – і це головне – спрямований на забезпечення належного рівня захисту здоров’я та інтересів споживачів, їхньої поінформованості, встановлення засобів гарантування права споживачів на інформацію та процедури надання інформації про харчові продукти. Які ще зміни передбачені законом, ми вирішили дізнатися у фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.
«Встановлюються загальні принципи та вимоги, зокрема, стосовно маркування харчових продуктів. Інформація про харчові продукти, згідно з ухваленим законом, має надаватися на упаковці державною мовою, надписи точні, чіткі, зрозумілі, розбірливі, розміщені на видному місці (на упаковці, етикетці), не повинні приховуватися іншою текстовою або графічною інформацією, шрифт повинен бути чіткий, розбірливий і контрастний, окремо (кольором, шрифтом, стилем) має бути виділена інформація про алергени, які містяться у складі харчового продукту», – розповідає начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій Моісеєнко.
Детальніше читайте за посиланням.