
Фахівцями Кролевецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на виконання розпорядження Голови Сумської обласної державної адміністрації від 30.12.2020р. № 674-ОД «Про затвердження Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у Сумській області на 2021-2025роки» розпочато проведення семінарів для керівників, медпрацівників та працівників харчоблоків закладів освіти Кролевецької об’єднаної територіальної громади з питань оновлення та впровадження системи шкільного харчування відповідно до вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров'я України № 2205 від 25 вересня 2020 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 року за № 1111/35394, який набув чинності з 01 січня 2021 року. На семінарах розглянуті основні питання Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Особлива увага приділена організації харчування учнів, розглянуті питання впровадження в закладах освіти системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», упровадження заходів щодо організації індивідуального харчування для учнів з особливими потребами з урахуванням рекомендацій щодо обмеження/виключення відповідних харчових продуктів, напоїв та страв, зазначених у медичній документації.