
Ймовірно, тогорічна масова загибель бджіл налякала не тільки власників пасік і виробників меду, але й тих, хто цей мед любить. Тоді серед основних причин масового отруєння бджіл назвали обробку полів пестицидами. У цьому році ми вирішили передчасно дізнатися у фахівців Держпродспоживслужби в Сумській області і розповісти, які заходи заплановані, аби вберегти бджіл і пасіки від раптової смерті. Про це нам розповів заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області Віталій Крючков
Пане Віталіє, які заходи заплановані, аби у цьому році не повторилася тогорічна ситуація із масовою загибеллю бджіл, окрім інформування населенння?
Загалом, можна виокремити кілька основних заходів, які мають проводитися як зі сторони пасічників, так і зі сторони аграріїв. Втім, під нашим контролем. Перш за все, будь-яка пасіка має бути зареєстрованою і паспортизованою. Обов’язково товаровиробники області мають правильно транспортувати, зберігати та застосовувати пестициди. Разом з тим, можна використовувати тільки ті пестициди, асортимент, застосування та кратність обробок має відповідати «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
Детальніше читайте за посиланням.