
Спеціалісти Роменського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області 17 листопада взяли активну участь у організації та проведенні семінару-навчання кухарів освітніх закладів Роменського району з питань ефективного провадження системи НАССР.
В ході заходу приділено особливу увагу питанням дотримання протиепідемічних вимог з профілактики коронавірусної інфекції у відповідності до постанов Головного державного санітарного лікаря України. Під час проведення навчання між її учасниками відбувся конструктивний діалог, щодо ведення відповідної облікової документації для логічної прозорості технологічних процесів приготування страв, підготовки до погодження з територіальними органами Держпродспоживслужби примірного чотиритижневого меню на зимовий період, та правил особистої гігієни з метою профілактики гострих кишкових інфекції.
Також роз’яснені аспекти адміністративної відповідальності в разі недотримання та порушення вимог чинного законодавства при виробництві та обігу харчових продуктів.