
30 січня 2020 року за ініціативи Білопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області проведено семінар-навчання на тему «Законодавство у сфері безпечності харчових продуктів. Програми-передумови системи НАССР. Небезпечні фактори НАССР: стандарти харчової безпеки у закладах громадського харчування». Захід орієнтований на керівників та кухарів закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти та суб’єктів господарювання, які здійснюють надання послуг з організованого харчування. На семінарі до уваги присутніх було представлено основні завдання і принципи, на яких базується система НАССР та визначено загальні переваги від впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів у закладах громадського харчування. Так, у ході семінару розповіли про аналіз небезпек та здійснення контролю над усіма етапами приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Окрім того, на семінарі йшлося про належний рівень організації харчування дітей, дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм, про недопущення використання фальсифікованих харчових продуктів. До учасників семінару доведено про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.