
За ініціативою начальника Конотопського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області 22.09.2021 проведено оперативну нараду з керівниками закладів загальної середньої та дошкільної освіти Попівської сільської ради щодо організації харчування в закладах освіти.
Під час заходу було детально проаналізовано результати розслідування причин та умов виникнення захворювань серед дітей та персоналу в Опорному закладі освіти «Попівський ЗЗСО І-ІІІ ст.», вироблено шляхи оперативного усунення виявлених порушень. Наголошено на необхідність відповідальним особам посилити контроль за дотриманням температурних режимів зберігання харчових продуктів, в тому числі при транспортуванні, гігієнічних вимог до приміщень, обладнання, інвентарю, дотримання технологічних режимів при приготуванні страв, правил особистої гігієни персоналу. Вказано на неухильне дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства.
Учасники наради опрацювали чіткий алгоритм дій при організації дитячого харчування. За результатами наради буде здійснено детальний аналіз виконання нормативів по дотриманню безпечного перебування дітей у освітніх закладах.