
На території Сумської області з початку 2021 року інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області все частіше фіксуються випадки реалізації м’яса та м’ясних продуктів, які виготовляються на потужностях, щодо яких не отримано експлуатаційного дозволу, на харчових продуктах відсутня позначка придатності, продукція надходить в реалізацію без будь яких супровідних документів.
Так з початку року вилучено близько 227 кг м’яса та м’ясних продуктів, яке реалізовувалося в магазинах з порушенням встановлених законодавством вимог до обігу харчових продуктів та було припинено обіг оператора ринку з виробництва харчових продуктів, який здійснював виробництво без отримання експлуатаційного дозволу.
Тому Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області було прийнято рішення провести онлайн семінар з операторами ринку, які здійснюють обіг, в тому числі реалізацію м’яса сирого, м’ясопродуктів, ковбасних виробів та м’ясних консервів «домашнього виробництва».
У ході семінару були висвітленні наступні теми: заборона реалізації м’яса та м’ясної продукції, отриманих від тварин, які не пройшли передзабійного та післязабійного огляду тварин, відповідальність виробника та реалізатора м’ясної продукції, правила передзабійного та післязабійного огляду тварин.