
10 лютого 2021 року спеціалістами Тростянецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області спільно з начальником відділу освіти, директорами та відповідальними особами за організацію харчування в навчальних закладах відділу освіти Боромлянської сільської ради було проведено семінар-нараду щодо змін в організації харчування дітей у зв’язку з введення в дію з 1 січня 2021 року Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020 №2205.
На семінарі особливу увагу було приділено питанню щодо запровадження принципу здорового та збалансованого харчування дітей, вимоги до норм повітряно-теплового режиму в школі, освітлення приміщень, рівнів шуму та вібрацій, проведення періодичних лабораторних досліджень показників мікроклімату, рівнів освітленості та лабораторного контролю безпечності та якості питної води.
Крім того, розглянуто вимоги щодо харчування дітей відповідно «Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у Сумській області на 2021-2025 роки», затвердженого Розпорядженням Голови Сумської обласної державної адміністрації від 30.12.2020 № 674-ОД та піднято питання розробки і фінансування програм внутрішнього лабораторного контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, що надходять в заклади освіти Боромлянської ОТГ.
В ході наради обговорені основні вимоги до постачальників харчових продукті та розглянуті "Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти" і "Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти" затверджених наказами Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 17.11.2020 року №2347 та від 03.12.2020 №2532 відповідно.