
Шосткинським міськрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на виконання розпорядження Голови Сумської обласної державної адміністрації від 30.12.2020р. № 674-ОД «Про затвердження Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у Сумській області на 2021-2025роки» розпочато цикл семінарів для керівників закладів освіти і працівників харчоблоків Шосткинщини.
Так, 27 січня 2021року в Центрі естетичного виховання управління освіти Шосткинської міської ради в присутності заступників міського голови, спеціалістів управління освіти Шосткинської територіальної громади, директорів закладів освіти, працівників харчоблоків проведено семінар-навчання щодо вимог «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України № 2205 від 25 вересня 2020 року, який набув чинності з 01 січня 2021 року. Присутні також були ознайомлені з наказом Мінекономіки від 17.11.2020р. № 2347 «Про затвердження методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти» та наказом Мінекономіки від 03.12.2020р. № 2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах середньої освіти».
У заході також взяли участь представники Шосткинської міжрайонної лабораторії Держпродспоживслужби та Шосткинського міськрайонного відділу Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України.
Після доповідей було жваве обговорення та задані питання щодо доопрацювання меню відповідно нових вимог.